*

mikkonummelin

Kaikki blogit puheenaiheesta Energiantuotanto

Uusiutuvat ongelmat

Fossiilisesta energiasta on päästävä eroon - sen myöntää nykyään konservatiivisempikin teollisuuspamppu. Asennemuutoksesta huolimatta keskustelu tuotantomuodoista silti muistuttaa edelleen asemasotaa. Uusiutuvien puolesta tai niitä vastaan ammutaan kovilla ja kriittisiä pohdiskelijoita ammutaan molemmista poteroista. 

Luotettava energiansaanti on välttämätön osa hyvää ilmastostrategiaa

Kuten kaikki tietävät, viime viikon isoja keskusteluaiheita ovat olleet Yhdysvaltain vetäytyminen Pariisin ilmastosopimuksesta ja Suomen neuvottelut EU:ssa hiilinieluista ja metsien hakkuista. Molemmat ovat kytköksissä siihen, minkälaisia ilmasto- ja ympäristöstrategioita halutaan tehdä.

10 askelta ilmastoystävällisempään Helsinkiin

Ilmastonmuutos on tärkein syy, miksi lopulta päätin lähteä mukaan politiikkaan. Edellisessä työpaikassani tajusin, että vaikka uusilla teknologioilla, palveluilla ja bisnesmalleilla voidaan monin tavoin hillitä ilmastonmuutosta, niille ratkaisuille ei synny markkinoita ilman poliittista ohjausta.

Viime vuodet olen tehnyt myös päivätyötä ilmastopolitiikan parissa. Samalla minulle on muodostunut paljon selkeämpi kuva siitä, miten ratkaisevan tärkeä rooli kaupungeilla on ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Vihreä politiikka tuhoaa Suomea pala palalta

Vihreä politiikka mallinnettuna hieman

1) Vihreällä politiikan aktivoiva osa käsittää vihervasemmistolaiseen ideologiaan perustuvaa systemaattista toimintaa, jonka tavoitteena on huomaamattomasti muuttaa mielipidemuokkauksella kaikkien ajattelutapaa näkemään sen poliittisen ohjelman tavoitteet vain edistyksenä, kehityksenä tai välttämättöminä muutoksina ja ajaa läpi muutokset sen jälkeen.

2) Vihreän politiikan passivoiva osa käsittää vastustuksen nujertamisen sekä ennen että jälkeen muutoksen ja saavutetun muutoksen myöhemmän peruuntumisen estämisen.

EU:n energiaerehdys, jälleen kerran

Eilen 13.7. Helsingin Sanomat julkaisi jutun siitä, kuinka uudet päästörajoitteet tulisivat vaikeuttamaan useilla tavoilla energiantuotantoa. Keskeistä on kuitenkin ymmärtää näistä mahdollisista uusista linjauksista seuraava hiilivuoto. On täysin käsittämätöntä, että EU on valmis ampumaan itseään jalkaan ja kaikessa moraalisuudessaan ajaa päästäjiä maihin, keitä esimerkiksi Pariisin ilmastosopimuksen kohdat eivät koske.

Toriumista ja sähköautoista

Sain postia äänestäjältä, joka halusi kuulla mielipiteeni kahdesta asiasta:

1. Toriumin käyttö ydinvoimaloiden polttoaineena – Vihreät vastustavat (aivan syystä) nykyisenlaisia uraanikäyttöisiä ydinvoimaloita, mutta mitä mieltä olet toriumista?

Sähkö

Suomalaiset viejät valittavat tätä nykyä huonoa kannattavuuttaan Venäjän markkinoilla. Varsinkin vähittäiskauppa on päässyt lehtien otsikoihin. Silmiini ei ole sattunut sähköbisneksen menestyslukuja viime ajoilta. Fortumin miljardiluokan sijoitukset Venäjälle piti taata onnea ja menestystä myös kotimaisille kuluttajille alhaisen tariffin muodossa. Sitä vartenhan monopolista ylihintaa perusteltiin.

Ratkaisu maailman energiantarpeeseen

Unohtakaa kylmäfuusio ja aurinkopaneelit. Energiatuotannossa on tehty mullistava löytö, joka saattaa olla ratkaisu koko maailman energiantarpeeseen. Professori Eats Toomuch Junkfoodin yliopistosta on tutkimusryhmineen tehnyt vallankumouksellisen havainnon, jonka mukaan energiaa voidaan tuottaa ihmisruumiin avulla. Keksintö perustuu joillakin ihmisillä havaittuun kykyyn tuottaa energiaa näennäisesti tyhjästä.

Energian tuotannossa uusia tuulia

Meillä rakennetaan parhaillaan ydinvoimalaa ja toisen luvasta kiistellään. Vähintäänkin nyt olisi mukava tietää, miksi Suomessa ei kansalle kerrota ratkaisevasti  vähemmän ongelmia tuottavasta ydinvoimaratkaisusta:

Lainaan tähän Kaj Luukon v.2011 kirjoittamasta artikkelista pätkän:

 

Sulasuolareaktori – energiaa toriumista helmikuu 21, 2011 Tekijä Kaj Luukko

Hallituksella ei ole toiminta kykyä

Hallituksen kyvyt rajoittuu puheiden pitoon ja hyvin muotoiltuihin mitäänsanomattomiin teorioihin. Maanjohtaminen on todellisuudessa valunut pois käsistä, lait ja demokratia on annettu rahavallan temmellyskentäksi. Ajatuksena on että antaa mennä kun on alamäki, -velkaantumisessa ja sen edistämisessä. Ahneus ja moraali ovat pahasti ristiriidassa professoreiden työryhmän raportissakin, kun raportin rahoittajina olivat Taaleritehdas Oyj, S-ryhmän St1 Oy ja Caverion Oyj..

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä