mikkonummelin

Kotimaa24: Mari Kiviniemi ei allekirjoita sukupuolineutraalia avioliittolakialoitetta

Ks.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/6414-kiviniemi-ei-allekirjoita-a...

Kotimaa-lehden verkkosivujen mukaan Keskustan puheenjohtaja Kiviniemi ei aio allekirjoittaa sukupuolineutraalin avioliiton mahdollistavaa lakialoitetta, eikä kukaan muukaan keskustalainen ole näin tehnyt, vaikka Kiviniemen mukaan "kaikki ovat tehneet ratkaisunsa itsenäisesti eikä asiasta ole ryhmäpäätöstä, vaikka onkin puoluekokouspäätös". Sopan hämmentämiseksi Kiviniemi kuitenkin toteaa, että "jos hallitus tuo asian saliin, hän äänestää kyllä". Hän ei täsmennä, miten äänestäisi, jos lakiehdotus muusta syystä saliin tulisi äänestettäväksi.

Sinällään on hyvä asia, jos Keskusta ratkaisee asian niin, että lakialoite jää liian vähille allekirjoituksille juuttuakseen lopullisesti lakivaliokuntaan, mutta mielestäni tässä Kiviniemen kommentissa näkyy se, että hän haluaisi johtamansa puolueen mukana kumartaa kahteen suuntaan ja sanoa yhtä aikaa kyllä ja ei niin, että asian voisi joka tapauksessa selittää äänestäjille parhain päin.

Toisaalta Kiviniemen taktiikka voidaan vaihtoehtoisesti tulkita sekoiluksi, joka vastaakin pyllistämistä molempiin suuntiin ja huonoa uskottavuutta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Persun pelko on alku viisauden,
sen tietää Kiviniemen Marikin!

Matti Palviainen

Ja pyllistää kahteen suuntaan.

Kepu on hautausta paitsi.

Jouni Haimi

En nyt sanoisi että persun pelko vaan oman pallin paikka puheenjohtajan ennemminkin.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Ei kai tuollaista lakia kukaan muukaan allekirjoita. SETAn propagandaa koko höpinä "yli 100 allekirjoituksesta."
Todellisuudessa vain vihreistä ja vassareista löytyy allekirjoittaja, kaikista muista puolueista yhteensä ehkä kourallinen - KD:sta ja persuista ei yhtäkään.
Setalle on näemmä hyvin vaikeaa ymmärtää, että ylivoimaisesti suurin osa Suomen kansalaisista ja samalla myös kansanedustajista on sitä mieltä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Aliarvioit SETA:n ja heidän kansainväliset hengenheimolaisensa eri maissa ja eri uskontokunnissa, mukaan lukien suurissa läntisissä protestanttisissa valtionkirkoissa. Sukupuolineutraali avioliittolaki on tullut ympäri maailmaa "suureen muotiin" ja jos poliitikot eivät sitä läpi runno, niin sitten asiaa haetaan kiertoteitse tuomioistuimista, kuten Kanadassa, Etelä-Afrikassa ja useissa Yhdysvaltain osavaltioissa.

Siitä olen samaa mieltä, että Suomen kansalaisista suurin osa ainakin pitää sukupuolineutraalia avioliittolakia tarpeettomana, itse katson sellaisen olevan todennäköisten sivuseuraamustensa kera jopa haitallinen.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Jos allekirjoittajia on 71, niin tämä siun kourallinen on aika muhkea joukko kansanedustajia. Kuvion jatko riippuu lakivaliokunnasta.

Keskustan maine sivistyspuolueena on historiaa. Kannatusprosentti siirtynee pian yksinumeroiseksi.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Kiviniemi ei yllätä. Puolueessa näyttää edelleen olevan paniikki päällä ja se kyllä hiukan yllättää. Kyseessä on kuitenkin pitkään politiikassa toiminut porukka, eikä se meinaa nyt saada millään rivejä suoraan.

Siitä olen blogistin kanssa samaa mieltä, että kun yrittäää istahtaa kahdelle tuolille, niin pääsääntöisesti päätyy pepulleen lattialle.

Jouni Haimi

Tai sittentässä asiassa sen on saanutt rivinsä hyvin suoraan...montas keskustalaista nimeäsiinä aloitteessa olikaan kira?

j.olavi heikkinen

uutisartikkelin informaation mukaisesti voi arvella, että toisaalta avioliittolain uudistamishanke siis viivästyy, mikä tietää armottoman lobbauksen jatkumista, ja yhtäältä kiviniemen "moni-ilmeisen" mielipiteen antamalla varmuudella voi hyvin arvella keskustapuolueen alamäen jatkuvan ja jyrkkenevän.

keskusta häviää puoluekartalta heti tämän eduskuntakauden jälkeen.

Jouni Haimi

Ei välttämättä häviä keskusta vaan kivimäki ja liberaali suuntaus kyllä häviää keskustasta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset