mikkonummelin

Mökkeily kuuluu mieluummin maaseudulle kuin kantakaupungin viereen

  • Kantahämäläistä reunamuodostelmamaisemaa
    Kantahämäläistä reunamuodostelmamaisemaa

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta on palauttanut valmisteluun hankkeen, jossa pinta-alaltaan vähäisiä Vuosaaren Uutelan luontoalueita olisi otettu käyttöön mökkikylän perustamiseen. Päätös on todennäköisesti helsinkiläisten yleisen edun mukainen ja jättää harvassa olevia virkistysalueita kaupungin kaikkien asukkaiden käyttöön sen sijaan, että etuja olisi päässyt nauttimaan ainoastaan ne, joilla olisi ollut varaa maksaa mökkikylälle sijaintinsa vuoksi mahdollisesti hyvinkin korkeaksi käyvää vuokraa. Ehkä liiketoimintaintressien lisäksi mökkikylää haluttiin perustaa tällaiseen paikkaan autottomuuden edistämisen vuoksi, kuitenkin kokonaisuutena heikoin lopputuloksin.

Suomalaiset ovat mökkeilykansaa ja sekä omistus-, että vuokramökit kiinnostavat monia kaupunkilaisia kesäisin. Uudellen mökkiasutukselle ei kuitenkaan ole järkevää tilaa pääkaupunkiseudun urbaanilla alueella ilman kielteisiä vaikutuksia virkistysalueille ja vielä luonnontilassa oleville saarille. Kesämökkien paras paikka onkin haja-asutusalueilla kuten järvi-Suomessa, siitä huolimatta, ettei siellä voida tarjota yhtä hyviä joukkoliikennepalveluita kuin suurkaupungissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minä taas kävin tänään mökkeilemässä Vallilassa. Leikkasin omenapuun, karviaiset ja viinimarjat. Oikein kiva ja aurinkoinen mökkeilyaamu. Kotona olin jo reilusti ennen puoltapäivää.

Toimituksen poiminnat