mikkonummelin

Suomen sisäiset jännitteet voivat lisätä ulkoisia uhkia

  • Venäjän pystyttämä rajamerkki keskellä Georgian laillista valtioaluetta
    Venäjän pystyttämä rajamerkki keskellä Georgian laillista valtioaluetta

Suomessa ovat kasvaneet voimakkaasti sisäiset jännitteet. Useat työmarkkinajärjestöt työntekijäpuolella ja elinkeinoelämän puolella ovat vakavan konfliktin partaalla. Maahanmuuttoasiat ovat nostaneet yhtäkkiä esille monia äärimielipiteitä korkeassa asemassa olevien poliitikkojenkin esittämänä. Jotkut ovat avoimesti valmiita vaarantamaan Suomen välejä muihin EU-maihin ja vastustavat unionin sisäisen sopimisen ja yhdessä tekemisen kulttuuria, minkä pitäisi olla jo euroalueen vakauden ja vapaan liikkuvuuden alueen turvaamiseksi jatkossakin täysin välttämätöntä.

Suomella on pitkä itäraja Venäjän kanssa ja Ukrainan ja Georgian tavoin NATO-jäsenyydestä ei ole tietoakaan. Kahdessa jälkimmäisenä mainitussa maassa, joilla toki on neuvostomenneisyyden vuoksi Suomea hankalampi historia, konfliktiin ajautuminen Venäjän kanssa ei ole syntynyt täysin itsestään vaan siitä, että Venäjä on sotilaallisin täsmätoimin hyödyntänyt maiden poliittista hajanaisuutta, etnisiä jakolinjoja, suurta eriarvoisuutta, korruptiota ja kansan elintaso-ongelmia. Jos Suomen vakaa yhteiskuntajärjestelmä ja sitä tukeva pohjoismainen hyvinvointivaltio alkavat saada säröjä, maahamme voi kohdistua myös entistä enemmän ulkoisia uhkia ja itänaapurin interventioita sisäisiin asioihimme.

Tässä on kaksi ehdotustani päättäjille:

  1. Älkää tehkö talouskriisistä poliittista kriisiä
  2. Älkää tehkö poliittisesta kriisistä sotilaallista kriisiä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Hyvät neuvot blogistilta. Minusta tosi tuntuu että valmistautuminen puolustautuman Naton nimissä Venäjän mahdollista hyökkäystä vastaan olisi ennemminki hyökkäys sillä eikö vastapuolen pitäisi hyökätäennen kuinvoidaan puolustaa. Paljon myös pakolais-, työllistämis- ja tulonsiirtopolitiikasta tehdään geopliittista vertaillaan pitkäti aatteisiin (esim tulonsiirtoa, verotusta ja sosiaaliturvaa on haukuttu kommunismiki). Pakolaipolitiikassa taas lentää natsi-rasisti-fasisti lemaa kaikille niille jotka vastustavat, kritisoivat tai ovat erimieltä tälle "avoimet ovet kaikille halukkaille" porukalle.

Toimituksen poiminnat