mikkonummelin

Eristäytymishaluinen kansallismielinen poliittinen siipi on olemassa

  • Eristäytymishaluinen kansallismielinen poliittinen siipi on olemassa

En tiedä, kuinka monille on tullut yllätyksenä erään perussuomalaisten kansanedustajan varsin räikeäksi vedetty kansallismielinen manifesti, joka lyö korville monia nykyaikaisia vapauden ja suvaitsevaisuuden arvoja. Ilmeisesti kyseinen henkilö uskalsi kuitenkin manifestinsa esittää ja jatkaa toimimista vastaavanlaista agendaa ajavassa kansalaisjärjestössä, koska havaitsi, ettei se ainakaan estä omaa puoluetta säilyttämästä kannatustaan ja nousemasta vaaleissa peräti maamme toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Toki on myös mahdollista, että huomiota halutaan vetää pois Kreikan kriisistä ja Perussuomalaisten osallisuudesta mahdollisiin uusiin tukipaketteihin.

Jos ajatellaan politiikan eurokriittistä tai eurovastaista siipeä yleensäkin, on hyvä huomata, että osa tästä ideologiasta ei kumpua vapauden tai demokratian ihanteista, vaan suosii kansallismielistä totalitarismia, jyrkkiä vapaan markkinatalouden rajoituksia ja puuttumista ihmisten liikkumisvapauteen ainakin kansallisten rajojen yli. On myös ilmeistä, että osa eurovastaisista liikkeistä ei tunnusta Suomen nykyistä perustuslakia tai vaaleilla valittua eduskuntaa ja laillista hallitusta, vaan on vaatinut esimerkiksi kaikkien riittävästi euroalueen päätöksistä tai Euroopan Unioniin liittymistä koskevista päätöksistä vastuussa olevia erikoistuomioistuimissa valtiopetoksesta rangaistavaksi.

Euroopan Unionin siirtolaisongelmista ei pitäisi tehdä väkisin uppiniskaisella itsekkyydellä uutta unionin perusarvoja uhkaavaa kriisiä, koska talouskriiseistäkin on riittävästi harmia. Suomi voi mielestäni aivan mainiosti osallistua Välimeren ylittävien pakolaisten asuttamisen tasaussuunnitelmiin kohtuuden rajoissa. On muistettava, että myös Suomi sijaitsee unionin ulkorajalla erityisen korkean elintaso- ja valtiojärjestelmäkuilun vieressä ja on hyvin mahdollista, että huonompaan suuntaan menevä kehitys Venäjällä voi lisätä unionin sisällä ensimmäisenä maana Suomeen suuntautuvaa pakolaisuutta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Marko Huttunen

Siirtolaisongelmasta pitää nimenomaan tehdä iso kysymys ja tässä Immosen sinänsä tökerö ulostulo puolustaa paikkaansa. On käsittämätöntä kuinka munaton Eu on kun se ei saa laittomien siirtolaisten tulvaa torpattua jo Afrikan rannikolle. Ja ongelma tulee tästä johtuen vain pahenemaan kunnes tulijoiden tulva muuttaa Euroopan tilan vastaavaksi tai huonommaksi kuin lähtömaissa.

Se että emme ota kymneniä tuhansia elätettäviä vuodessa koska meillä ei ole siihen varaa ei ole eristäytymistä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Donald Trump USAn puolella edustaa vastaavanlaista argumentaatiota eikä siinä mitään ( hän johtaa republikaanien kisaa ). Meksikolaisten raiskaajien ja riistäjien aalto pitäisi pysäyttää, muttei mikään auta ellei häntä äänestetä valtaan. Tuo itse asiassa uppoaa kansaan kuin kansaan varsin hyvin.

Toni Tamminen

Kukkia kriittisille!! mutta parempi olisi silti pysyä vain tekijänoikeudellisissa kysymyksissä, jos käsitykset ovat tuota luokkaa Suomen perustuslaista.

Esa Niemi

Mikko:
" Suomi voi mielestäni aivan mainiosti osallistua Välimeren ylittävien pakolaisten asuttamisen tasaussuunnitelmiin kohtuuden rajoissa. "

Mikko, onko sinun ja/tai demareiden kanta tosiaankin se, että Suomen tulee luopua itsenäisestä päätäntävallasta maahanmuuttopolitiikassa, ja EU:n komissiolle luovutetaan valta jakaa EU:n alueelle tulleet laittomat rajanylittäjät, jotka hakevat turvapaikkaa välttääkseen käännytyksen, ja joista harva todetaan pakolaiseksi.

Toivon, että ennen näin suuria kannanottoja ymmärtäisit mistä on kyse ja ettei Välimeren ylittävät ihmiset ole pakolaisia, vaan laittomia rajanylittäjiä. Kaikkien tunnettujen kansainvälisten sopimusten mukaan pakolainen on henkilö, jolla on todettu perusteltua vainoa tai uhkaa taustalla ja on saanut pakolaisaseman.

Suomesta turvapaikkaa haki n. 46 000 henkilöä vuosien 2000-2013 välillä, joista vain n. 4% eli 1800 todettiin pakolaiseksi. 96% todettiin ei-pakolaisiksi turvapaikkahakemuksensa perusteella.

Miksi pakolaisuutta ei voisi hoitaa pakolaisleirien kautta kun meillä on jo valmiit järjestelmät mm. kiintiöpakolaisohjelma?

Miksi resursseja ei voisi ohjata pakolaisleireille, joissa on ainoat todelliset mahdollisuudet hoitaa tälläisiä määriä oikeita pakolaisia?

Miksi varallisuuden eikä perusteiden tulisi määrätä Suomeen tai EU:hun pääsyn?

Miksi maahanmuuton hallinta tai laatu ei ole hyvä maahanmuuttopolitiikan kriteeri arvioitaessa kuinka paljon tänne voi tuoda väkeä? Eikö myös maahanmuuttopolitiikan tuloksilla ja onnistumisella ole merkitystä?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Kyllä minäkin toivoisin, ettei Välimeren toisella puolella, samoin kuin Lähi-Idässä olisi niin paljon käytännössä romahtaneita yhteiskuntia. Nyt joudumme elämään tätä koskevien realiteettien edessä koko Euroopan Unionissa. Nyt kaavailtu 700-800 ylimääräistä pakolaista on Suomen väkilukuun nähden todella pieni määrä ja helposti kestettävissä.

Esa Niemi

Mikko, islamilaisissa maissa ja yhteisöissä ei ole välttämättä samat tavoitteet kuin meillä länsimaisissa maissa.

En voi olla huomaamatta, että jätät vastaamatta esittämiini kysymyksiin ja herää kysymys miksi.

Yhteiskuntien romahduksia on tapahtunut kautta historian ja harvoin väkeä liikkuu tuhansia kilometrejä kun rauhallisempia olosuhteita löytyy läheltäkin.

EU haluaa kaikkien turvapaikanhakijoiden jakamista ja viime vuonna se oli 630000 ja tänä vuonna määrän arvioidaan olevan miljoonan luokkaa. Tällä tavoin EU-komissio saa päätäntävallan turvapaikanhakijoiden jakamisen suhteen eikä yhteiskuntarauhan järkkyminenkään ole peruste vähentää turvapaikanhakijoiden jakamista.

EU pyrkii myöntämään humanitaarisia viisumeita, jotka oikeuttaisivat esim. irakilaiset ja syyrialaiset matkustamaan EU:hun hakemaan turvapaikkaa ilman, että meillä on palautusoikeutta. Oikeutettuja on 55 miljoonaa. Arabikevään aikana humanitaarinen viisumi olisi koskenut toistasataa miljoonaa ihmistä kun emme selviä edes nykyisestäkään.

Suomi etsii tälläkin hetkellä 80 000 majoituspaikkaa tuleville turvapaikanhakijoille.

Toivon, että vastaat esittämiini kysymyksiin ja miksi kannatat Suomen luopuvan päätäntävallasta ja rajojen täydellisestä avaamisesta. Miksi haluat vaarantaa hyvinvointivaltion olemassaolon ja yhteiskuntarauhamme? Pakolaisia on 50 miljoonaa ja sellaista määrää voidaan auttaa vain lähtömaiden läheisyydessä, joissa on Eurooppaa edullisempi kustannustaso.

Puhut edelleenkin pakolaisista, vaikka kyse ei ole pakolaisista, vaan turvapaikanhakijoista, ymmärrätkö näiden eron?

Hannu Töyri

Suksi ns. kuuseen. Vasemmiston luokkatistelu jota on hoettu jo yli sata vuotta ja islamin jihad eli taistelu islaminnlevittämiseksi ei ole siis vihapuhetta, mutta O.M.:n näkemys ongelmista joihin, esim. Ruotsin esimerkin mukaisesti toden näköisesti jouduttaan on asia josta ei saa edes puhua tai on rasisiti. Mieti vähän mitä kirjoitat.

Toimituksen poiminnat