mikkonummelin

"Neitsyyden palauttamisleikkaukset" Suomessa

  • Nykyisellään gynekologisia tutkimuksia "osataan" tehdä vähemmänkin hankalalla tavalla.
    Nykyisellään gynekologisia tutkimuksia "osataan" tehdä vähemmänkin hankalalla tavalla.
  • Kaikista seksuaalisista vapauksista huolimatta ehkäisyä ei kannata kuitenkaan laiminlyödä, jos ei halua lapsia
    Kaikista seksuaalisista vapauksista huolimatta ehkäisyä ei kannata kuitenkaan laiminlyödä, jos ei halua lapsia

Joskus tulee eteen artikkeleita ja uutisia, joiden edessä joutuu hieraisemaan silmiään. Kysymys on monesti siitä, että suomalaiseen lääketieteeseen on pesiytynyt elementtejä, joissa ilman hoidollista tarvetta tehdään erilaisia operaatioita kuten ympärileikkauksia kulttuurillis-uskonnollisista syistä, monesti myös lapsille, loukaten heidän koskemattomuuttaan ja itsemääräämisoikeuttaan.

Uudempana "trendinä" Suomeen ovat tulleet "neitsyydenpalauttamisleikkaukset", joissa kirurgisesti korjataan naisen immenkalvoa ehjemmäksi sen jälkeen kun se on sukupuoliyhdynnän tai muun syyn vuoksi revennyt tai puuttuu. Mainitusta Turun Sanomien artikkelista käy ilmi, kuinka kyseenalaisia perusteita leikkaukselle hyväksytään, esimerkiksi:

" Toimenpiteeseen hakeutuva nainen on usein menossa järjestettyyn avioliittoon, ja hän tulee hyvin patriarkaalisesta kulttuurista. "

Minun mielestäni Suomessa täytyy ehdottomasti pitää kiinni siitä, että avioliittoon ei saa ketään pakottaa, vaan se on solmittava molempien osapuolten, joiden pitäisi myös mielellään olla aikuisia, vapaasta tahdosta ja yhteisymmärryksessä. Suostumus avioliittoon on, paitsi ihmisoikeuskysymys, myös erottamaton osa kristillistä avioliiton etiikkaa. Ollaan todella ohuen langan varassa, jos tuollaisilla gynekologisilla parsimisilla oltaisiin rakentamassa avioliittoon "luottamusta" tai pönkitettäisiin jonkun luonteeltaan krantun miehen egoa mahdollistamalla hänen vehkeensä huiskaiseminen sänkyleikeissä edes kerran lääkäreiden virittelemään "maaliverkkoon".

Jos joku mies on niin itsekeskeinen, että ei halua huolia naista, joka on aikaisemmin harrastanut seksiä, ensinmainittu voi jäädä vapaaehtoisesti sinkuksi. Suomessa on länsimaisena yhteiskuntana kunnioitettava myös aikuisten ihmisten vapautta vapaasta tahdostaan harrastaa seksiä toistensa kanssa kun eivät aiheuta vahinkoa muille, oli heillä sitten avioliitto voimassa kenenkään kanssa tai ei.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Jos itse maksaa, saa kai täällä millaista laikkaushoitoa tahansa. Voidaan kuroa ryppyjä kasaan, korjata nenää sun muuta.
Toinen asia lienee, onko tuollaisen parisuhteen perustus vahva, jos heti alussa se perustuu valheeseen ja peittelyyn. Vai voiko tuo parsittu kertoa olleensa operaatiossa, edes myöhemmin, tuskinpa vaan.

Mutta kukin tyylillään, kunhan moiset järjettömyydet eivät tule julkisen terveydenhuollon maksettaviksi.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Itse operaatio sellaisenaan on lääketieteellisesti perustelematon, vaikka toki vastaavanlaisia asioita joudutaan kyllä tekemään syystäkin, jos nainen on saanut esim. synnytyksessä repeämiä. Suurempi ongelma kuin itse toimenpide on se, miksi sille on tilausta.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Onhan feikkausleikkaukselle tilausta, jos kulttuuriin sattuu kuulumaan että ehtaa pitää olla.

Onneksi meidän suomalaisten kulttuuriperinnöstä moinen on jo kadonnut, eikä meidän ainakaan tarvitse moisesta huolta kantaa. Kunhan leikkauskustannukset eivät mene julkisen terveydenhuollon rahoista.

Jari-Matti Mäkelä

Tällaisten leikkausten vastustus tarkoittaisi sitä, että piraattipuolue hyväksyy avoimesti naisiin kohdistuvan julman ja oikeudettoman väkivallan. Mietitään nyt tilannetta, jossa nainen jäisi kiinni kalvon repeämisestä hääyönä. Mies voisi hakata naisen melkein kuoliaaksi tai ainakin vammauttaa hyvin vakavasti ja pysyvästi. On paljon halvempi tehdä ennaltaehkäisevä leikkaus huomaamattomaan paikkaan kuin maksaa kymmenien tuhansien plastiikkakirurgia, kun raivohullu mies on lähes teurastanut naisen elävältä vakaumuksellisessa vihassaan. Tässä on taustalla ihan rationaaliset järkisyyt ja naisen parhaan ajattelu.

Tällaisilla operaatioilla on myös pitkä historia eikä kyse ole mistään muotijutusta -- synnit voi ostaa anteeksi rahalla sopivaan hintaan. Anekauppa lienee tuttu kuitenkin? On tämä uskonnolliselle ihmiselle melkoinen helpotus, jos esim. koko kylän kanssa ympäri ämpäri naiskentelun voi ostaa unohduksiin ja palata takaisin normaaliin siveelliseen perhearkeen, kun pahimmat nuoruuden kokeiluvimmat ovat ohitse ihan kuten pahainen ateisti. Tässä on perusteena ihan sama logiikka kuin siinä, että kaikkivoipa jumalhahmo ei näe esim. syntistä lihansyöntiä, kun sen tekee pimeässä keskellä yötä. Joten kun todisteet näin kätkee taidokkaasti, taivaan porteilla ei ole mitään näyttöä siitä, että ihminen olisi kantanut syntiä ja voi pelastua silti ihan inhimillisilläkin ominaisuuksilla.

M Sjostrom Vastaus kommenttiin #10

Heh heh hee. Edeltävä puheenvuoro tuntui aivan ironialta.
:)

Tuli mieleeni, että jos immenkalvoa harsitaan kasaan, niin voidaanko samalla tehdä sukupuolenkorjausleikkaus. Siis miksi tyytyä puolinaisiin ratkaisuihin, kun voi mennä ihan kokonaan toiseen äärilaitaan.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #12

Aivan loistava kommentti tuo Sjostromin! :-)

Jari-Matti Mäkelä Vastaus kommenttiin #12

Nämä kannanotot järjestettyjä avioliittoja ja siihen liittyviä fysikaalisia toimenpiteitä vastaan voi myös nähdä niin, että alkup. kommentoijalla on salainen tavoite parantaa omia asemia parisuhdemarkkinoilla, koska on kuitenkin aktiivinen tekijä pelissä. Kun naisille uskotellaan, että parisuhteen voisi vapaasti muodostaa ihan oman mielensä mukaan, sinkuille nörttimiehille ainakin teoriassa syntyy uusia mahdollisuuksia pariutua. Sinkkuus lienee kohtuu yleistä piraattinörttien piireissä, joten oma lehmä ojassa voi olla kova houkutus parantaa omia asemia kunnes se perhe sieltä löytyy joskus, jos löytyy.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #20

Tämä Mäkelän logiikka on kyllä melkoisen hämmentävää minun mielestäni.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #10

Naisen parhaan ajattelua olisi tässä tuomita väkivaltaiset naisten vihaajat ja estää sellaisten kulttuurien maahanpääsy, jotka harrastavat naisten alistamista ja joissa oikeutetaan väkivalta suomen lakien vastaisesti.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Samasta firmasta saa näköjään myös puhallettavan vaimon. Neitsyys- ja kuukautisoptiolla kait ...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ei kai Antti Alfthan vain vihjaile sanalla "firma" näihin maahanmuuttoviraston perheenyhdistämisoperaatioihin? Epähumaania! Rasismia! Kulttuuri-imperialismia! Nuivuutta!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    "suomalaiseen lääketieteeseen on pesiytynyt elementtejä, joissa ilman hoidollista tarvetta tehdään erilaisia operaatioita"

Suomalaiset naiset ja myös miehet teettävät plastiikkakirurgisia hoitoja, tavallisimmin rintojenkohotuksia, parantaakseen ulkonäköään vastakkaista. Pääasiallinen tarkoitus näille on pariutumismenestyksen lisääminen.

Jotkut sitten korjaavat aviomenestykseen vaikuttavia virheitä alapäästään.

En näe merkittävää eroa. Sinällään voidaan kysyä onko kummassakaan mieltä.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Nykyään on hyvä, että Miss Suomi-kisoista vastaava organisaatio on jo vuosikaudet pitänyt tiukkaa linjaa siitä, että silikonietuvarustuksilla ei siihen kisaan ole asiaa. Monissa muissa maissa on sama käytäntö vastaavissa kisoissa. Tällä tavalla voidaan suojella monia nuoria naisia ja alaikäisiä tyttöjä vähentämällä toimenpiteen houkutusta ja sosiaalista nostetta.

Neitsyydenpalautusleikkauksiakaan ei tehdä pelkästään oman tahdon takia, jos ne saavat sellaisen "välinearvon" kuin pääosassa nyt puhutuista tapauksista on. Jotkut näistä operaatiosta ovat wikipedia-lähteen mukaan aika erikoisia, kuten gelatiinikapseli-implantin laittaminen naisen sukuelinten sisään siinä tarkoituksessa, että se rikkoutuisi hääyönä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hymenorrhaphy

(vaihtoehtona listassa) " A purely cosmetic procedure in which a membrane without blood supply is created, sometimes including a gelatine capsule of an artificial bloodlike substance. This operation is intended to be performed within a few days before an intended marriage. "

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kauneusleikkausien hyödystä on empiiristä näyttöä. Kun on tutkittu, mikä tekee ihmisen onnelliseksi, niin tavaroiden ostaminen tuo onnea vain hetkeksi. Uusi taulutelevisio tai älypuhelin onnellistuttaa ihmistä vain muutamaksi päiväksi tai viikoksi. Uusi autokaan ei lisää onnellisuutta kovin pitkään. Sen sijaan kosmeettinen kirurgia tuo tutkimusten mukaan pysyvää onnellisuuden nousua. Tämä liittynee siihen, että ihmiselle ulkonäöllä on tärkeä merkitys.

Ehkä tämän ymmärtää paremmin, jos ei ajattele kasvojenkohtusleikkausta tai rintojen kauneuskirurgiaa, vaan hampaiden korjaamista. Kaikki me ymmärrämme, että Andy MacCoyn elämä parani sen jälkeen, kun hän sai uudet leegot entisten, huumeiden käytön mädättämien hampaiden tilalle.

Hymyilkää elämässämme.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Joo, epäilemättä kauneuskirurgiassa sitten on mieltä.

Jos jollekulle alapään kauneus on kriittistä, ja mahdollistaa onnellisen elämän, onko se sitten niin kauhea asia.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Pakkoavioliitot pannaan. Ketään ei saa pakottaa naimisiin. Suomessa on kuitenkin kulttuureja, jotka niin toimivat. Minua kiinnostaisikin tietää tehdäänkö immenkalvoja veronmaksajien rahoilla? Minkälaisia tekijöitä leikkaustarpeeseen kehitellään ja kirjataan? Korvaako KELA?

Heikki Knookala

so? mihin lakiin viittaat?
"Rasismi" on tervettä isänmaallisuutta.Yksinhuoltajaäitien tytöiksi kasvattamat pojat voi vetää viltin päälle ja mennä häpeäkellariin joutumatta kiusatuksi tai joutumatts PÖYRISTYMÄÄN.HÄPEÄ!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Varo tässä kysymyksessä rasismia, sillä nuorena ihmisenä rasistiset mielipiteet netissä voivat tulevaisuudessa vaarantaa työpaikkojen saantia. Yksityiset yritykset, kuten myös julkiset työnantajat tulevat tulevaisuudessa välttämään työhönotossaan rasisteiksi epäilemiään ihmisiä.

Siksi tee tarkka ero järjestetyn ja pakolla järjestetyn avioliiton välillä.

Monissa maailman kulttuureissa järjestetty avioliitton on yleinen tapa. Kun on vertailtu tutkimuksissa, ovatko järjestetyt avioliitot onnettomampia, kuin ns. rakkausavioliitot, niin tulosten mukaan järjestetyt avioliitot ovat jopa hieman rakkausavioliittoja onnellisempi. Järjestetty avioliitto voidaan myös katsoa eräänlaiseksi "järkiavioliitoksi", jossa useimmiten vanhemmat auttavat lastaan valitsemaan itselleen mahdollisimman hyvän puolison. Järjestetty avioliitton on näin lähinnä yksi tapa valita puoliso.

Sen sijaan pakotettu järjestetty avioliitto on tuomittava. Se on selvästi YK:n ihmisoikeuksien julistuksen 16 artiklan vastainen, ja pakotetun järjestety avioliiton kritisoiminen ja tuomitseminen ei ole rasismia, vaan ihmisoikeuksien puolustamista.

Meidän suomalaisten on ehkä vaikeaa tehdä ero järjestetyn ja pakotetun järjestetyn avioliiton välillä, mutta kulttuureissa, joissa avioliittoja järjestetään yleisesti, tämä ero tulee selkeämmin esille.

M Sjostrom

Eiköhän Nummelin ole jo menettänyt toivon työpaikoista.

Muuten, aikuisia ihmisiä voisi tosiaankin kannustaa järjestettyihin avioliittoihin.

Ja mielestäni olisi kiintoisaa nähdä, millaisia olisivat järjestetyt homoavioliitot. Ajattelin suorastaan kannustaa sellaisiin.
:)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

" Eiköhän Nummelin ole jo menettänyt toivon työpaikoista. "

Minulla on tällä hetkellä voimassa täyspäiväinen työsuhde Ixonos Oyj:hin, jossa toimin ohjelmistosuunnittelijana Java EE-ohjelmistojen parissa. Olen työskennellyt sekä yksityisen että julkisen sektorin projekteissa.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Nykyisellään järjestetyt avioliitot tai "järkiavioliitot" johtavat helposti siihen, että niissä jompikumpi puoliso löytää myöhemmin toisen kumppanin sivusuhteeksi tai että tulee ero. Jos minulle esimerkiksi "järjestettäisiin" joku parikymppinen kaunis nainen vaimoksi ilman, että suhteessa olisi hänenkin puoleltaan minuun päin "kipinää", niin kyyneliin se päättyisi varmasti, vaikka kuinka muuta toivoisinkin.

M Sjostrom

Tästä opimme että sinun ei pidä mennä avioliitton kenenkään parikymppisen naisen kanssa eikä kenenkään kauniin naisen kanssa.
:)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #23

Tuossa oli lisäkvalifikaationa se, ettei olisi merkkejä siitä, että hän olisi myös minusta kiinnostunut.

M Sjostrom Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tässä on helppo mennä oman kulttuurin tuomaan harhaan. Meillähän avioliiton perustana on kertomus tosi-rakkaudesta, eli siitä, että kaksi ihmistä löytää sen oikean. Sen ainoan oikean.

Kuitenkin, jos ajattelet lapsen ja ädin suhdetta, tai lapsen ja isän suhdetta. Ei siinä kukaan ole valinnut oikeaa isää tai oikeaa äitiä. Tai oikeaa lasta. Kun vanhempi ja lapsi elävät yhdessä, niin heidän välillä muodostuu äärimmiäisen voimakas tunnesuhde, jota myös rakkaudeksi kutsutaan.

Oman kultturimme myyteistä vapaa vieras kulttuuri ymmärtää, että sama voi tapahtua myös kahden aikuisen välillä. Kun elää yhdessä ja harjoittaa seksiä yhdessä, niin rakkaus kasvaa siitä, ilman että suhteeseen liitty tarinaa "sen oikean etsimisestä ja löytämisestä".

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #38

Meidän kulttuurissa mennään naimisiin tavan vuoksi sen kanssa, jonka sai vahingossa raskaaksi. Yleensä kännissä ehkäisy jää.

pekka numminen Vastaus kommenttiin #41

Avaudu toki ja kerro mikä on tämä kulttuuri mitä edustat "poika heinänen".

Suomalaisena/metsäsuomalaisena/Turku-Tampere välimaastosta olevana 2. polven Uusmaalaisena en kuulu mainitsemaasi kulttuuriin.

En tiedä yhtään tapausta lähipiirissäni missä naimisiin olisi menty raskauden takia.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #43

Minä tiedän 1 tapauksen TKK:n opiskelijapiireistä ja 1 tapauksen työpaikaltani, jossa raskaus on ilmeisen todennäköisesti vaikuttanut naimisiinmenopäätökseen. Ensinmainitussa tapauksessa avioliitto päättyi sittemmin eroon.

M Sjostrom

Kun puheeksi tuli: suomalaiseen lääketieteeseen on pesiytynyt elementtejä...
mieleeni tuli että kyse olisi Päivi Räsäsen urasta lääkärinä.

On totta että suomalaiseen lääketieteeseen on pesiytynyt elementtejä, joissa uskonnollisuus näyttelee merkittävää osaa. Tämä on tietenkin haitallista. Se on kategorioiden sekoittamista: lääketiede on todellisuuden asioita eikä siihen pidä sekoittaa mielikuvitusolentoja. Uskonto puolestaan ei ole todellista elämää, vaan luulonvaraista mielikuvituselämää. Vaikka uskonnolla on joihinkin ihmisiin plasebo-efekti, silti on ongelmallista sekoittaa uskonto lääketieteeseen.

Lääketieteestä ei myöskään ole uskonnon perustaksi, sillä uskontoon taipuvaisilla ihmisillä on väistämätöntä taipumusta sellaisiin asioiden sekoiluihin, että lääketieteelliset faktat vääristyvät väistämättä jos ja kun niitä käytetään uskonnossa.

Uskonnolla ja lääketieteellä on luonteva ja oikeutettu kosketuspinta psykopatologian kohdalla. Jotkut patologiset uskovaiset ovat siihen perustuvan hoidon tarpeessa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jos Suomessa voi teettää tatuoinnin ja kauneusleikkauksia, miksei myös immenkalvoa voisi korjata? Mielestäni omalla kustannuksella pitäisi saada korjauttaa.

Pakkoavioliittoja ei saa hyväksyä. Jos terveydenhuollon edustajalla on syytä epäillä pakkoavioliittoa tai vastaavaa uhkaa potilaan kohdalla, hänen tulisi viedä asia viranomaisten tutkittavaksi.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Jotkut ovat pohtineet sitä kysymystä, jos tällä korjausleikkauksella erehdytetään puolisoa luulemaan, ettei seksiä ole harrastettu. Toki itse blogikirjoituksessani mainitsin, että neitsyys on huono puolisonvalintakriteeri, mutta väärät tiedot puolison _hiljattaisestakin_ seksielämästä avioliiton solmimishetkellä voivat antaa myös molemmin puolin väärää tietoa siitä, kuinka turvallista on aloittaa suojaamaton seksi esimerkiksi lapsen saamiseksi.

M Sjostrom

Näen jo mielikuvituksessani Iltapululehden parahtavan lööppiotsikon:

Vaimoni oli neitsyt mennessämme naimisiin ja sain häneltä heti AIDSin

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

En ole vielä päässyt perille siitä miten polttava ongelma tämä hymeenin korjailu on tällä hetkellä Suomessa.
Ainakaan sitä ei tarvitse niin usean katua kuin levähtäneen perhosen kuvaa taka-alaseljässä parinkymmentä vuotta tatueerauksen jälkeen.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #26

Tatuointien poisto on huomattava bisnes nykyään, vaikka se on todella paljon kalliimpaa "lystiä" kuin niiden tatuointien hakkauttaminen alunperin. Näin kerran firman pikkujouluissa erään naisen avoselkäisen puvun paljastamana, että hänen olkapäänsä takaosassa oli tatuoinnin laserilla poistamisen jälkiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Voihan siitä suuresta perhosesta parantelemalla saada vaikka pienen lepakon.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Seksiasioissa kaikki perustuu luottamukseen. Jos pelkää sukupuolitauteja, kumppania kannattaa pyytää kattaviin sukupuolitautitesteihin. Moraalisesti ajatellen huijaamisen mahdollistaminen voi olla väärin mutta moni muukin asia näissä tilanteissa, joissa korjaustoimenpidettä tarvitaan, on moraalisesti kyseenalaista. En ole ensisijaisesti huolestunut keinotekoisella immenkalvolla huijattavan puolison "kuluttajansuojasta".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #30

Keinotekoisella immenkalvolla huijattu aviomies voi avioliiton myöhemmässä vaiheessa saada tietää, että vaimo on jo ennen avioliittoa synnyttänyt neitseenä lapsen tai jopa useampia lapsia.

Uskoakseni operaation tehnyt lääkäri saattaa tässä tilanteessa olla enemmän kuin Valviran antaman varoituksen uhkaama.

P.S. Kristinuskossa tapaus on siinä mielessä erilainen, että tuleva aviomies Josef sai tietää kihlattunsa Marian olevan neitsyydestään huolimatta raskaana, joten yllätys tulevasta perheenlisäyksestä ei ollut niin voimakas.

Heikki Knookala

toivotaan, ettei tässä nyt mennä rasistisiin piirteisiin. Kyllä jokainen normi suomi poika varmaan haluaa myös korkata? tää menee ns. hyviin uutisiin.Vihdoinkin hyviä uutisia.

Pekka Salo

Ehjä hymen on vakava asia avioiduttaessa hyvin monissa maissa. Esimerkiksi Egyptissä on yleistä, että hääyön jälkeen ikkunaan ripustetaam lakana, jossa on veritahroja. Joskus ne ovat kanista joskus eivät. Hymenen korjausleikkaukset ovat tavanomaisia, kunhan on rahaa.

Kokeneet miehet taitavat tietää, että naisella on pari aukkoa ja miehellä yksi, joista osaa nuoret käyttävät ennen avioliittoa.

Suomessa ei ole hymenin korjausleikkauksiin ollut tarvetta. Nyt on. Lienee itsestää selvää, että Kela korvaa, koska kyse on maahanmuuttajien hyvinvointioikeudesta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Voisin ehkä perustaa aviojärjestelytoimiston...
Vapaaehtoisuus taataan, myös postiennakolla.

Käyttäjän TimoKRisnen kuva
Timo Rsnn

Jos yhteiskunta maksaa kulut toimenpiteestä niin se on silloin osallisena petoksessa.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Ei neitsyyttä juuri kukaan pysty tarkastamaan "nuppituntumalla" ja lääkärintarkastuksessa selviää keinoneitsyys aivan varmasti. Olen kuullut neitsyystarkastuksia tehtävän jossain joskus - aina ilman kelvollista syytä.

Toimituksen poiminnat