mikkonummelin

Piraattipuolue edusti PS:n ja muiden puolueiden seurassa Espoossa

  • Janne Paalijärvi ja Anni Jääskeläinen pöytämme edustalla
    Janne Paalijärvi ja Anni Jääskeläinen pöytämme edustalla
  • Naapuriteltalla kävi kuhina kun Timo Soini (ps) puhui kansalle
    Naapuriteltalla kävi kuhina kun Timo Soini (ps) puhui kansalle

Piraattipuolue on tänään pitänyt Espoon vaalikampanjansa kolmannen esittelytilaisuuden Espoon rautatieaseman vieressä Elomarkkinoilla, muiden puolueiden käynnistellessä vasta ensimmäisiään. Kamppailimme hyvässä hengessä viiden eduskuntapuolueen - Perussuomalaisten, Vasemmistoliiton, Keskustan, SDP:n ja Kokoomuksen kanssa kansansuosiosta. Sen sijaan Vihreät, RKP ja Kristillisdemokraatit olivat syystä tai toisesta jättäneet tämän tilaisuuden väliin. Piraattipuolueen lisäksi paikalla ei ollut muita eduskunnan ulkopuolisia puolueita.

Tasaiseen tahtiin kävi teltallamme useita kiinnostuneita ihmisiä ja ottivat esitteitämme ja syystä tai toisesta ihmisten suhtautuminen meihin oli varsin positiivista. Vierailuja ja vastavierailuja puolueiden telttojen välillä käytiin tiheään ja paikkamme oli varsin hyvä, koska meidät oli sijoitettu Perussuomalaisten teltan viereen, jossa sitten kaikkein eniten tapahtuikin.

Kello 14:30 Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja toinen kansanedustaja Arja Juvonen pitivät lyhyet puheet, jossa kannustivat omia joukkojaan kunnallisvaalitaistoon ja samalla herkistivät myös muiden puolueiden jäsenten tuntoja. Kokoomus, SDP, Keskusta ja Vasemmistoliitto osoittivat tämän siten, että kääräisivät telttansa kokoon ja poistuivat paikalta, jättäen paikalle ainoastaan Perussuomalaiset ja me Piraatit, jos "puoluealueen" paistettuja muikkuja tarjoavaa katukeittiötä ei oteta lukuun.

Itse saimme tietysti Timo Soinin puheesta vain rohkaisua ja omien vaalipeitsiemme teroitusta ja käytyäni itse kiittämässä Perussuomalaisten puheenjohtajaa hyvästä puheesta ja saatuamme häneltäkin kannustusta omaan kampanjaamme, havaitsimme paikalle jäämisen oikeaksi strategiaksi. Kello 15-16 kävi paikalla edelleen väkeä ja osoittivat kiinnostusta Piraattipuolueen kunnallisvaaliteemoihin. Myös keskusteluja kansalaisten kanssa euroalueen kriisistä ja sen leväperäisestä hoidosta käytiin kuumana sekä Piraattien että Perussuomalaisten telttojen edustoilla, hallituspuolueiden ja Keskustankin viipottaessa jo jossakin aivan muilla mailla.

Kunnallisvaalikampanjat todennäköisesti ajan mittaan terävöityvät ja jo nyt on osoittautunut, että tuleen ei saa jäädä makaamaan. Passiivisuus ja kansalaisten keskuudessa olevat väärinkäsitykset ja epäselvyydet puolueiden ohjelmista ovat näissä vaaleissa varmaan varmimpia keinoja jäädä vaille tarvittavia ääniä ja valtuustopaikkoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Odottelen jo innolla Tampereen tapahtumia. Toivottavasti täällä käy yhtä kova kuhina. Tosin piraatit saivat Tampereella jo eduskuntavaaleissa suuren kannatuksen, vaikka paikka ei vielä auennut. Toivottavasti sama mäihä jatkuu ja ääniä tulisi tarpeeksi.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Ei ole pelkästä mäihästä kiinni vaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan olemisesta. Yrittäkää hankkia myös mikrofoni ja PA-laitteisto ja pitäkää ständillänne johonkin mainostamaanne aikaan kunnallisvaalipuhe. Puolueen puheenjohtaja Kivistö kun jopa on juuri sieltäpäin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Rivijäsenenä joudun vain verkossa hoputtamaan. Toisaalta voisinhan minä mennä jonnekin meetingiin mukaan, ja hoputella siellä. Minä olen toistaiseksi pysytellyt täällä takavasemmalla. Jostakin syystä tunnen itseni mummuksi tässä puolueessa, vaikka tiedän ettei siihen ole oikeaa syytä.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Rivijäsen olen minäkin, mutta se ei ole enää esittelytilaisuudessa mikään puolustus, koska jos on hyvä tilanne päällä, niin kaikki joutuvat vastaamaan pöydän ääreen tulevien vierailijoiden kysymyksiin ja kertomaan puolueestamme ja sen ohjelmista.

Kai Haavisto

Hei, Mikko Nummelin. Tapasin sinut siinä teltalla Petrin kanssa. Olitte stragedisesti sijoittuneet juuri kylkeemme kiinni ja se mahdollisti varmaankin myös teltallanne kävijöitä. Olitte sitkeästi paikalla samalla kun muut puolueet, lukuunottamatta meitä perussuomalsisia oli hävinnyt paikalta. Vasemmistoliiton edustaja katselivat masentuneena telttamme pyörivää kuhinaa, joka oli poitiivinen. Tsemppiä teille kaikkia tarvitaan.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Se muiden puolueiden karkureissu paikalta kesken kaiken oli mystinen, melkein kuin boikotti tai eristämisyritys. Ovatko Perussuomalaisten välit hallituspuolueisiin ja Keskustaan menneet viimeaikaisten eurotapahtumien vuoksi todellakin noin jäätäviksi?

Toimituksen poiminnat