mikkonummelin

Piraattipuolueen vaalikampanja käynnistynyt toden teolla Espoossa

  • Lasse Kärkkäinen ja Janne Paalijärvi esitepöydän äärellä
    Lasse Kärkkäinen ja Janne Paalijärvi esitepöydän äärellä
  • Janne Paalijärvi ja allekirjoittanut. Minusta ei ollut edustavampia kuvia, koska olin suurimmaksi osaksi kameran takana :-|
    Janne Paalijärvi ja allekirjoittanut. Minusta ei ollut edustavampia kuvia, koska olin suurimmaksi osaksi kameran takana :-|

Eilen, kauniina lauantai-iltapäivänä Piraattipuolue avasi vaalikampanjansa Ison Omenan kauppakeskuksen edustalla Espoon Matinkylässä pitämällä vaaliteltta- ja esitteidenjakotilaisuuden kello 16:30-18 välisenä aikana. Allekirjoittaneen lisäksi tilaisuuden pitoon osallistuivat Uudenmaan Piraattien puheenjohtaja Janne Paalijärvi ja varapuheenjohtaja Lasse Kärkkäinen, molemmat myös aktiivisia Uuden Suomen blogisteja. Olimme saaneet parin edellisen viikon aikana merkittävän määrän tuoreita pääkaupunkiseudun kunnallisvaaliesitemateriaalejamme painosta.

Kampanjassamme yhdistyvät Piraattipuolueen perinteiset arvot tekijänoikeuslain ylilyöntien karsimiseksi, kansalaisoikeuksien ja tiedonsaannin parantamiseksi sekä tärkeät ja ajankohtaiset pääkaupunkiseudun kunnallisteemat, niistä kenties keskeisimpänä metropolihallinto, jolla tavoitellaan kestävää kuntataloutta ja tärkeimpien joukkoliikenne- ja kaavoitusratkaisujen nykyistä järkevämpää koordinointia. Tarkempia tietoja tästä on aikaisemmassa blogikirjoituksessa:

http://mikkonummelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111718-piraattipuolueelle-...

sekä Espoon kuntavaaliohjelmassa:

http://www.mikkonummelin.fi/?q=2

ja metropoliesitteessämme:

http://www.mikkonummelin.fi/?q=1

Yleisö otti kampanjan vastaan tässä vaiheessa hieman passiivisesti suurimmaksi osaksi vain kulkemalla ohi, koska tapahtumaa ei oltu ehditty pahemmin markkinoida missään ja asia on osalle espoolaisista verraten uusi. Kunnallisvaaleihin lienee lisäksi sen verran aikaa, että muut puolueet eivät ole vielä ehtineet tähän kelkkaan mukaan. Osa kuitenkin pysähtyi keskustelemaan ja ottamaan esitteitämme luettavaksi ja suhtautui asiaamme hyvin ymmärtäväisesti ja myönteisesti. Kehuja tuli myös siitä, että emme yritä ratsastaa halvan populistisella maahanmuuttovastaisuudella tai hyväksy ihmisten syrjintää.

Sitten on tietysti niitä, joita Piraattipuolue ei syystä tai toisesta ohjelmine tai oletettuine ohjelmineen miellytä. Kansainvälistä käsimerkkiä ohikulkevasta autosta heristeltynä nähtiin ja ainakin yksi sellainen huuto, jonka sisältö oli sukupuolisiveellisyyden vastainen, kuultiin. Eräs ohikulkija, joka kieltäytyi tutustumasta esitteisiin tai käymästä rauhallista asiakeskustelua, moitti meitä (aiheettomasti) siitä, että veisimme leivän esittävien taiteilijoiden suusta.

Vaalikiertue tulee jatkumaan ja tavoitteena on, että kun aktiivit kalenteristaan tarpeeksi tilaa raivaavat, pääsisimme vielä elokuun aikana kiertämään myös Lippulaivan, Entressen, Sellon ja Tapiolan Sampokujan/Heikintorin kauppakeskukset tai niiden edustat. Otaniemi on todennäköisesti vuorossa viimeistään syyskuun alussa Aalto-yliopiston avajaisten ohessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Tästä se lähtee, tsemppiä :-)

Jari Reinikka

Mikä puolue on maahanmuutovastainen ja hyväksyy ihmisten syrjimisen?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Ei varmaan virallisesti mikään yksittäinen puolue, mutta niiden kesken vaihtelee se, miten paljon yksittäiset ehdokkaat ja edustajat päättävissä elimissä antavat mopon karata käsistä tässä keskustelussa. Piraattipuolue ei toivottavasti ole ainakaan vielä onnistunut profiloitumaan sellaiseksi, jonka ehdokkailta ja aktiiveilta tulisi netissä tai muussa julkisuudessa kasapäin omituisuuksia.

Jari Reinikka

Niin kyllähän kaikkenlaista voi ymmärtää väärin jos oikein yrittää. Harmi, että meni toi teidän kioski ohi, olisin voinut tulla piipahtaa...

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Kaikki hallituspuolueet hyväksyvät ihmisten syrjimisen, samoin kepu. Tässä suhteessa piraatit toki näyttäytyy edukseen.

Väinö Hiltunen

Piratebay-esto kumottava. Kaikilla oikeus ladata elokuvansa/musansa/ohjelmistonsa sieltä.
Sitä kutsumme sananvapaudeksi.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Viitaten tuohon Väinö Hiltusen kommenttiin, eräs suurimmista kynnyksistä, jonka yli yritämme kömpiä, on ihmisten väärä käsitys Piraattipuolueesta yhdenasianliikkeenä. Suurin viimeaikainen edistysaskel, jonka haluamme ihmisten tietoisuuteen on se, että olemme laatineet ainakin suurimpiin kaupunkeihin yleisiin kunnallispoliittisiin asioihin nojautuvia ohjelmia ja ottaneet selkeitä linjoja, jotka ovat omiamme ja joissakin kohdin yhtyvät muiden puolueiden ohjelmiin, joissakin eivät. Otan muutamia esimerkkejä:

Metropolihallinto on Piraattien lisäksi Kokoomuksenkin agendalla, tosin Kokoomuksella vain valtakunnallisessa politiikassa. Heidän Espoon osastonsa sooloilevat tässä asiassa. Piraattipuolueella metropolihallinto on Espoossakin johdonmukaisesti ja häpeilemättä esillä, vaikka joillakin esitepöydälle tulijoilla silmät siksi alkaisivatkin pullistua päästä.

Saamieni tietojen mukaan demareidenkin yhteinen ohjelma Espoossa on ohuehko, hyvin paljon on jätetty ehdokkaiden itsensä kiemurreltavaksi tässä vaiheessa ennen vaaleja. Toteutuuko mielipiteenvapaus sitten enää päättäjien pöytien ääressä puoluekurin alla, jää nähtäväksi. Piraateilla on ainakin pääkaupunkiseudun ohjelmissa melko paljon yhteisiä, selkeitä ja sitovia linjauksia, joskin omantunnonkysymyksillekin on jätetty hengitystilaa monilta osin.

Vihreiden osalta Piraattipuolueella on ympäristö- ja joukkoliikenneasioissa paljon yhteistä. Keskeinen detalji, jossa on eroavaisuus, on tavoissa rajoittaa yksityisautoilua. Piraattipuolue haluaa käyttää tässä keinona kaavoituspolitiikkaa ja tulevaisuudessa tehtäviä rakenneratkaisuja ehkäistäkseen yksityisautoilu-ongelmien kasvua, Vihreät taas haluavat ainakin Helsingissä myös purkaa ja haitata olemassaolevaa ja kovalla työllä rakennettua infrastruktuuria, ks.

http://mikkonummelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1130...

Piraattipuolueen edustajat eivät suurimmalta osin näin radikaaleja Vihreiden linjauksia hyväksy, koska ne olisivat sekä kalliita että epätarkoituksenmukaisia.

Kunnallisvaalien jälkeen meillä on vuorossa prosessi yleisohjelmamme laajentamiseksi, josta uskon meidän selviävän kunnialla, kun se tehdään huolella ja työtä pelkäämättä.

Väinö Hiltunen

Katoppa, kyllä lähtee:) Aina tottakai kannatettavaa toimintaa, jos yritetään horjuttaa vanhojen puolueiden sisäsiittoisuudella väritettyä valta-asemaa. Eikö saksalainen veljespuolueennekin olen ihan hyvin pärjäillyt? Onnea toki vaaleihin!

Käyttäjän IlpoRossi kuva
Ilpo Rossi

Käy lukaisemassa blogikirjoitukseni tästä aiheesta "Musta lippu horisontissa" osoitteessa http://ilporossi.blogspot.fi/

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Mielenkiintoinen kirjoitus, jossa oli osittain oikeaakin tietoa, ainakin siitä, että Piraatit ovat ihastuneet verkon välityksellä toimivaan suoraan poliittiseen keskusteluun. Nimimerkit liittyvät lähinnä IRC-nickeihin, mutta ei niiden taakse piilouduta, vaan ainakin silloin kun kysymys on vähäistäkään poliittista aktiivisuutta omaavista henkilöistä, heidän oikeat nimensä ovat tiedossa.

Tähän ständiin osallistuvista käytän itse tyypillisimmin nimeä 'mikko_n_1975', Janne Paalijärvi nimeä 'usvi' ja Lasse Kärkkäinen nimeä 'Tronic'.

Väärää informaatiota on joukossa paljon ja eräänä esimerkkinä siitä on tämä: " Ja kuten arvata saattaa, piraateiltakin – kuten muiltakin populistisilla aaseilla ratsastavilta - puuttuvat usein ne konkreettiset vaihtoehdot, joilla maailmaa muutetaan paremmaksi. " (Tästähän taidetaan perussuomalaisiakin haukkua ja heitäkin aiheetta.)

Ainakaan en tuollaista suostu itse Piraattipuolueessa toimiessani allekirjoittamaan. Jos esimerkiksi täältä lukee minun tai muiden Piraattipuolueeseen kuuluvien blogikirjoituksia, niissä esitetään erittäin paljon konkreettisia toimenpiteitä kaikilla eri politiikan aloilla, mukaanlukien talous-, turvallisuus- ja arvopolitiikassa.

Kaikki ehdotukset eivät ole edes populistisia, esimerkkeinä vaatimukset riittävistä menonleikkauksista kajoamalla myös eläkkeisiin (ei virallisissa ohjelmissamme toistaiseksi), tai itse leipätekstissäkin mainittu metropolihallinnosta ja pääkaupunkiseudun yhteisistä eduista puhuminen Espoon porvarillisillakin sydänmailla (metropolihallinto ON virallisissa ohjelmissamme!), joissa ollaan niin ihastuneita kunnallisveroprosentin desimaaleilla kikkailuun ja katsotaan esimerkiksi Vantaata ja Itä-Helsinkiä pitkin nenänvartta.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

"Päätöksenteko ja ohjelmien laatiminen avoimessa tilassa ei ole niitä kaikkein helpoimpia tehtäviä."

No, meiltä tämä ainakin onnistuu, onneksi.

Toimituksen poiminnat